Sezer Yesiltas
30 Ocak 2008
 

Pardus için Google Picasa

Google Picasa, Google'ın bilgisayarınızdaki resimleri yönetmek için ürettiği bir masaüstü programı. Daha önce de Picasa ile ilgili bir yazı yazmıştım.

Geçtiğimiz günlerde Linux için Picasa'nın yeni bir sürümü beta olarak yayınlandı. Kararlı sürümünde herhangi bir Linux dağıtımına kurabilmek için .bin uzantılı seçeneği indirip Pardus'a kurulum yapabiliyorduk. Beta sürümünde ise bu seçeneği vermemişler ama yine de aşağıdaki adımları takip ederek Picasa 2.7 Beta'yı Pardus'a kurmak mümkün:

rpm2targz picasa-2.7.3736-7.i386.rpm
tar -zxf picasa-2.7.3736-7.i386.tar.gz
ln -s /opt/picasa/bin/picasa /usr/bin/picasa
export SETUP_INSTALLPATH=/opt/picasa
/opt/picasa/bin/postinstall --root --create desktop
cp /opt/picasa/desktop/*.desktop /home/sezer/Desktop/

Eğer media detektörünü sistem tepsisinde görmek istiyorsanız masaüstünde Picasa ikonunu tıklayarak programın açılmasını sağlayıp Araçlar->Seçenekler bölümüne gidip Genel sekmesinde ilk kutuyu tıklayın:



2.7 Beta sürümünün önceki 2.2 karalı sürümünden en büyük farkı Picasa Web entegrasyonu, bu çok önemli değil diyorsanız 2.2 sürümünün .bin uzantılı dosyasını burada indirip üzerinde çift tıklayarak tüm bu işlemleri yapmadan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz :)


.: Picasa Web kullanmak için Google Hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor :.


.: Seçtiğiniz resimleri bir WEB albüme gönderebiliyorsunuz :.





Etiketler: , ,

 
Yorumlar: Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]





<< Ana Sayfa

Pardus... Özgürlük İçin...

Yeni yazılardan RSS ile haberdar olun
Yeni yazılardan Email ile haberdar olun
<$Kullandığım veya araştırdığım Windows, Linux veya Cep Telefonu yazılımların tanıtımını, ilgimi çeken web siteleri ve hizmetlerini ve bazı ufak tefek temel bilgileri vakit buldukça burada paylaşacağım.r /> 'Burada yer alan web sitesi,kurum,kuruluş veya yazılımlarla ilgili herhangi bir ticari ilişkim bulunmadğı gibi tüm yorumlar tamamen kişiseldir ve şahsi deneyimlere dayalıdır. Tanıtım yapılan yazılım ve hizmetler, üretici kuruluşa (ve yazdıklarımdan dolayı bana) herhangi bir sorumluluk yüklemez.'



<$
Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye