Sezer Yesiltas
20 Nisan 2007
 

WEB'den Fotoğraf Düzenleme
Hepimiz bir şekilde dijital fotoğraflarla haşır neşirizdir. Fotoğraf düzenleme, depolama, paylaşma işleri için o kadar çok alternatif var ki birisine karar verip de kullanabilmek gerçekten çok zor. Bir kötülük yapıp bir tane de ben tanıtacağım.

Picnik, diğerlerinde farklı bir fotoğraf düzenleme programı çünkü web üzerinden kullanılan bir flash uygulaması. Bilgisayarınıza herhangi bir kurulum yapmanıza gerek olmadan internete erişebildiğiniz her yerde fotoğraflarınız üzerinde düzenlemeler yapabiliyorsunuz, ayrıca Linux veya Windows kullanıyor olmanızın da bir önemi bulunmuyor.

Fotoğraflarınızı düzenleyebilmek için önce Picnik serverlarına fotoğrafınızı yüklemeniz gerekiyor. Bunu kolayca yapabiliyorsunuz, isterseniz bilgisayarınızdan, isterseniz varsa Picasa Web albümünüzden, isterseniz Flickr albümünüzden, isterseniz zaten webde bulunan bir fotoğrafın linkini vererek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Fotoğrafınızın boyutlarını, formatını değiştirip döndürebiliyor, istediğiniz bir bölümünü kesip çıkarabiliyor ve bazı temel filitre ve efektler uygulayabiliyorsunuz.

Düzenleme işlemi bittikten sonra fotoğrafınızı bilgisayarınıza indirebiliyor, direk printera gönderebiliyor, Picasa WEB'e veya Flickr'a yükleyebiliyor veya email ile fotoğraf yüklenebilen sitelere email atabiliyorsunuz.

Bütün bunları öğrenebilmek için kitaplara veya bir yüksek lisans eğitimine ihtiyacınız olmayacak, kullanması oldukça kolay.
http://www.picnik.com

Eğer web tarayıcı olarak Firefox kullanıyorsanız aşağıdaki Picnik eklentisini kurarak internette dolaşırken rastladığınız herhangi bir fotoğrafı Picnik ile düzenleyebiliyorsunuz:
http://blog.picnik.com/2007/03/firefox-extension/

Farklı tarayıcılar için Picnik yer imleri:
http://blog.picnik.com/2007/03/picnik-bookmarklet/

Bazı Ekran Görünütüleri:



















Etiketler: , ,

 
Yorumlar: Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]





<< Ana Sayfa

Pardus... Özgürlük İçin...

Yeni yazılardan RSS ile haberdar olun
Yeni yazılardan Email ile haberdar olun
<$Kullandığım veya araştırdığım Windows, Linux veya Cep Telefonu yazılımların tanıtımını, ilgimi çeken web siteleri ve hizmetlerini ve bazı ufak tefek temel bilgileri vakit buldukça burada paylaşacağım.r /> 'Burada yer alan web sitesi,kurum,kuruluş veya yazılımlarla ilgili herhangi bir ticari ilişkim bulunmadğı gibi tüm yorumlar tamamen kişiseldir ve şahsi deneyimlere dayalıdır. Tanıtım yapılan yazılım ve hizmetler, üretici kuruluşa (ve yazdıklarımdan dolayı bana) herhangi bir sorumluluk yüklemez.'



<$
Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye