Sezer Yesiltas
28 Haziran 2006
 

GanttProject ile Proje Planlama
GanttProject, Java ile geliştirilmiş bu nedenle hem Windows hem de Linux ortamlarında çalışabilen bir proje planlama ve yönetme programıdır. Program özgür bir yazılımdır.
Programın amacı yazılım projelerinin yönetimini sağlamak. MS Projects ile karşılaştırmak gerekirse aynı işi yapan, biraz daha kısıtlı ama çok daha kolay kullanımlı, isteğe göre genişletilebilen bir ürün olduğu söylenebilir.

Program sadece yazılım projeleri için kullanılmak durumunda değil, var olan rollerin dışında istediğiniz sayıda rol oluşturarak bambaşka bir alanda proje planlayabilirsiniz. Ayrıca projenizi planlarken ekstra bilgilere ihtiyacınız olur ise bilgi alanları oluşturarak projenizi zenginleştirebilirsiniz. Aynı şekilde projede çalışacak kişilerin tanımını yaparken de var olan bilgiler dışında ekstra bilgi alanları oluşturmak mümkün.

Projenizin fazlara bölebiliyor, paralelel gidebilecek veya biribirine bağımlı işleri belirtebiliyorsunuz, her fazın kimler tarafından gerçekleştirileceğini ve bu kişilerin işin yüzde kaçını yapacağını belirtebiliyorsunuz. Projeniz hayata geçtikten sonra hangi işin ne kadarlık kısmının tamamlandığını belirtebiliyorsunuz.

Projeyi grafik ekranlarla takip edebiliyorsunuz, isterseniz gantt şeması olarak işlerin zaman tablosuna yerleşimini, isterseniz kişiler bazında iş sorumluluğu ve yoğunluğunu görecek şekilde takip edebiliyorsunuz.

Farklı kişilerce hazırlanan proje planlarını tek bir proje altında toplayabiliyorsunuz,
MS Project için hazırlanmış projeleri içeriye aktarabiliyorsunuz.
Proje planınızı MS Project'in anlayacağı şekilde dışarıya aktarabiliyor, isterseniz ftp üzerinden bir sunucuya ya da lokal diskinize kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca webdav desteği ile webdav destekleyen uzak sunuculara (genellikle döküman yönetim sistemlerine) kayededebiliyorsunuz.

Ayrıca grafik gösterimleri resim formatında veya pdf veya html formatında kaydedebiliyorsunuz.

Program java ile yazılmış olduğu için bilgisayarınızda jre1.5 bulunması gerekiyor:
http://java.com/tr/download/index.jsp

Programın kendisini de şuradan indirebilirsiniz:
http://ganttproject.sourceforge.net/download.php


Ekran Görüntüleri:
(Resimleri büyütmek için üzerine tıklayın)


.:İş Listesi ve Gantt birlikte:.



.:İş Düzenleme:.



.:Ayarlar Menusunden Şemayı Zenginleştirme:.



.:Zenginleştirilmiş Şema:.



.:PERT Grafik Gösterimi:.



.:Sadece İş Listesi:.



.:İş Listesini Zenginleştirme:.



.:Çalışanların İş Yoğunluk Şeması:.



.:Çalışanlar ve İş Listesi:.

Etiketler: ,

 
Yorumlar:
Sezer sen olmasan biz ne yapardık?
Senin sayende çok şeyler öğrendim, çok sağolasın..
 
Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]





<< Ana Sayfa

Pardus... Özgürlük İçin...

Yeni yazılardan RSS ile haberdar olun
Yeni yazılardan Email ile haberdar olun
<$Kullandığım veya araştırdığım Windows, Linux veya Cep Telefonu yazılımların tanıtımını, ilgimi çeken web siteleri ve hizmetlerini ve bazı ufak tefek temel bilgileri vakit buldukça burada paylaşacağım.r /> 'Burada yer alan web sitesi,kurum,kuruluş veya yazılımlarla ilgili herhangi bir ticari ilişkim bulunmadğı gibi tüm yorumlar tamamen kişiseldir ve şahsi deneyimlere dayalıdır. Tanıtım yapılan yazılım ve hizmetler, üretici kuruluşa (ve yazdıklarımdan dolayı bana) herhangi bir sorumluluk yüklemez.'



<$
Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye